Magamról

Korecz Márk

Korecz Márk

fotográfus

Pár szó magamról...

Márk vagyok, 37 éves, függő. Gyerekkorom óta fotózom kisebb-nagyobb komolysággal, 2007 óta komoly hobbiból, kb. 2010 óta – a legnagyobb szerencsémre – hivatásszerűen. 2013 óta ebből élek…a függőségemből. Szerencsés flótásnak tartom magam. Pláne, hogy van két gyönyörű kislányom, és egy szerető feleségem. Utóbbi, életem párja Ancsa állandó sminkesem a fotózásaimon.

Miért fotózom esküvőt?

Mert itt a legőszintébbek az érzelmek (meg a temetéseken), őszinte érzelmeket fotózni pedig jó. Temetésfotózást nem vállalok. Lassan indult be egyébként az esküvői fotózás és jelenleg sem csinálom futószalagszerűen. A lassú beindulás oka az volt, hogy túl nagynak tartottam a felelősséget az akkori tudásomhoz képest, így jópár modellfotózáson, portréfotózáson, illetve rendezvény- és protokollfotózáson át kellett esnem ahhoz, hogy be merjem vállalni az első esküvőt. Úgy gondolom jól döntöttem akkor, hogy vártam, mert mára rutinból tudom elkapni azokat a pillanatokat, amiket 5-10-20 év múlva is szeretnétek viszont látni a fotóitokon. Az pedig, hogy nem futószalagon mennek az esküvők azért van, mert nem szeretném, ha túlságosan rutinszerűen menne a dolog. Így megmarad a lelkesedés még a szezon végén is. :)

 

Eszter

Eszter

...barátság kezdődik :)
Ancsa

Ancsa

feleség, anyu, sminkes

Egy kis szakma...

Mint említettem 2007 óta fotózom komolyabban. Az esküvők mellett rendszerint reklámfotózással, alkalmazott fotográfiával foglalkozom, egyéb munkáim az emkorecphoto.hu weboldalon láthatók. 1 évig voltam a FotóSarok Vizuális Szolgáltató Központ műteremvezetője, innen jöttem el, hogy a saját cégemben a magam ura legyek, de az előbb említett cég fotós ügynökségének jelenleg is tagja vagyok. A fényképészet mellett a FotóSarok Oktatóközpontban tanítok fotózást és kreatív kisvakus világítást, továbbá a FotóSarok Blog és a Mikrosat Vaku.hu blogjának szerkesztője vagyok.