Kreatív fotózás

Kreatív fotózás

A kreatív fotózás jelenti a beállított esküvői képek elkészítését. A beállított csak félig igaz, nem szigorú pózoltatásról, rendszerint csak iránymutatásról van szó, a többi úgyis jön magától. Higgyétek el! Ha már túl vagyunk egy jegyesfotózáson is, még könnyebb a helyzet. Azt szoktam mondani a párjaimnak: egy dolgotok van, szeretni egymást a fotókon. :)
A kreatív fotózás történhet az esküvő napján, leginkább a szertartások előtt, de minimum 2 órával kell számolni hozzá. Minél több időnk van, annál több és változatosabb fotó készülhet, annál több helyszínre tudunk eljutni, sőt ha van időnk munkálkodni, lehetőség nyílik különlegesebb vakus világítások kivitelezésre is, ami egyedi fotókat fog eredményezni. Az esküvő napján történő kreatív fotózásnak hátránya, hogy miután a szertartás(ok) délután zajlanak, a pár pedig délelőtt készülődik, ezért maga a fotózás rendszerint épp a déli, kora délutáni napsütésben történik. A nap ilyenkor fotós szempontból nem épp ideális szögben süt, nyáron kutya meleg is van ebben a napszakban, arról nem is beszélve, hogy távolabbi helyszínekre sincs mód eljutni a fotózáshoz, hiszen vissza kell érni a szertartásra. Emiatt a fotózás utolsó félórájában már többnyire sűrű óranézegetés megy, nehogy elkéssünk, tehát nem egy nyugis procedúra.
A fentiek miatt javaslom, hogy ha mód van rá, érdemes a kreatív fotózást külön napra tenni, akár vasárnapra egy pénteki, vagy hétfőre egy szombati esküvő után. A menyasszonyi ruhát addig még úgysem kell visszavinni, a virágcsokor is tartja még magát, és bennetek is még ott a friss élmény. Az sem ritka, hogy 1-2 nappal az esküvő előtt történik a kreatív. Előbbinél már nem kell annyira ügyelni például a ruhára, utóbbinál azért ott a stressz a menyasszonyban, hogy nehogy koszos legyen. A külön napos kreatív fotózás feláras ugyan, de érdemes úgy kalkulálni, hogy ilyen esetben az esküvő napjára már nem szükségeltetik annyira hosszú rendelkezésre állási idő, hiszen az esküvő napján a kreatív fotózás 2-3 órájával már nem kell számolni.